GLAD PÅSK!

2018 har börjat fantastiskt bra med en mängd spännande projekt och uppdrag. Det är även mycket stimulerande att arbeta med att skapa nya samarbeten och ytterligare stärka och utveckla nätverket. Under hösten 2017 hade vi ett uppdrag för Yrkeshögskolan i Mölnlycke att ansöka om att få bedriva fem nya yrkeshögskoleutbildningar med start hösten 2018. Yrkeshögskolemyndigheten beviljade tre utav dessa i februari, vilket vi självfallet är mycket glada över. Detta innebär att skolan till hösten bland annat kommer att starta följande tre utbildningar; Digital Affärsutvecklare, Affärsutvecklare Komplex Försäljning och Tullspecialist. Vi är glada för det fortsatta förtroendet att säkerställa starten utav dessa utbildningar och naturligtvis även över det långsiktiga uppdraget att leda, driva och utveckla den befintliga distansutbildningen Customs Compliance Specialist.

I januari fick Rethink även förtroendet att arbeta tillsammans med Hultafors där vi för koncernens samtliga europeiska chefer och ledare arrangerade en dag kring innovativ affärsmodellering. Verktyget var Lego Serious Play. Det var en intensiv dag på Steam Hotell i Västerås som bjöd på många kreativa och innovativa insikter. Stort tack till Hultafors för en inspirerande dag. 

                                             

Ett mycket spännande projekt som vi kommer att återkomma till är Coboom! Vi är stolta över att ha ett uppdrag för CGI, Stena och Volvo Cars IT vad gäller utveckling och genomförande av det gemensamma samarbetsprojektet www.coboom.se. Med inspiration från MIT Media Lab och Stanford D School utvecklar vi en fysisk mötesplats där företagen kan arbeta i nära samverkan tillsammans med studenter från olika delar av universitetsvärlden men även Yrkeshögskola. Vi har idag riggat en fysisk mötesplats där bolagen finns representerade på inkubatorn Framtidens Företag. Mer information om detta projekt lovas inom kort!   

                                                  

Värt att nämna är att samarbetet med www.innovationsambulansen.se fortsätter med oförminskad kraft och den 20 april kommer Anders tillsammans med Thomas Hagbard att hålla ett frukostseminarium ute på Lindholmen och Chalmers konferens. Vi lägger ut inbjudan nästa vecka!

Nu är det påsk och tid för lite återhämtning och reflektion innan vi fortsatt ger oss i kast med befintliga och nya spännande utmaningar! 

                                                      

Vi vill självfallet passa på att tacka alla fantastiska kunder och samarbetspartners för ett första mycket givande kvartal!

#LegoSeriousPlay #Innovationsambulansen.se #YHIM.se #Hultafors #CGI #Stena #VolvoCarsIT #Coboom,se #Framtidensföretag #CustomsComplianceSpecialist #DigitalBusinessDeveloper #ComplexSales #DesignThinking #Vinnova #Maquire #JsonSweden