Onsdagen den 22/5 hade undertecknad förmånen att få vara med och arrangera innovationsnätverket Innovation Pioneers s.k. Tankmöte nummer 46 tillsammans med kollegorna på Ideon Open. Det blev ett synnerligen välbesökt event med 70-talet anmälda deltagare. Tillsammans med RISE som med arrangörer bjöd Ideon Open på 6 specialdesignade workshoppass vilka samtliga byggde på interaktiva upplägg. Själv hade jag designat fyra 30 minuters workshoppass där vi under fyra iterationer skapade ett grunderna för ett nytt verktyg för att mäta företag och organisationers innovationsmognad. Det blev fyra synnerligen intensiva och roliga pass där deltagarna i respektive session byggde vidare på varandras resultat. I slutet av dagen presenterade jag hur processen gått till samt vad de fyra olika grupperna kom fram till. Ett mycket spännande experiment och ett nytt kreativt upplägg på ett workshopformat som jag varmt kan rekommendera att prova på!

Vad blev då resultatet…? De fyra iterationerna landade i det det fantastiska verktyget ”Rainbow Innovation Readiness Index” 🙂

Mer om detta framöver. Nu skall underlaget sättas i händerna på ett par UX designers så får vi se hur den första grova prototypen blir…