Under tre dagar i förra veckan var det så dags att åter stifta bekantskap med min gamla arbetsplats, Handelshögskolan i Göteborg. Slutade där för ganska exakt 1,5 år sedan efter närmare 17 års arbete i studenternas o statens tjänst!

I dagarna tre körde vi företagsspel med alla ca 250 ekonomprogramstudenter. Företagsspelet heter Avancia och tränar deltagarnas förmåga att se och förstå komplexiteten när man driver ett företag. Ett 60-tal team tävlade mot varandra. Studenterna utvecklade marknads- /produktutvecklingsstrategier, fick arbeta med produktionsplanering och optimering. Men fightas även om ordrar när vi genomförde marknadsmöten och fick ris eller ros av styrelsen när vi löpande hade styrelsemöten.

Självfallet räknades o kalkylerades det även så det stod härliga till och det var fantastiskt kul att se hur ekonomistyrningens komplexa värld nu sattes i ett konkret sammanhang och studenterna på riktigt nu fick förståelse för det ekonomiska kretsloppet… Efter tre extremt intensiva dagar stod det klart vilka vinnarna var, dels totalt sett och dels för varje marknad och grupp som vi spelade. Extra kul var att ett av mina lag blev totalvinnare 😋

Stort tack till Ekonomprogrammet och kollegan Johan Åkesson, min co-spelledare Dan Hillén samt spelets grundare Lars-Erik Andrén och Håkan Fahleryd.