Coboom är ett unikt samarbetsinitiativ startat av CGI, Stena och Volvo Cars IT i syfte att identifiera talanger från universitet, högskola och yrkeshögskola. Genom att samla studenter från olika lärosäten och utbildningar skapas en kreativ, innovativ och dynamisk miljö där kunskap och idéer korsbefruktas. De studenter som deltar i Coboom får tillgång till lokaler där de tre bolagen finns representerade på daglig basis så att värdefulla kontakter kan knytas och nätverk skapas. Det finns möjligheter att exempelvis bara hänga tillsammans men även arrangera olika events och aktiviteter. Huvudsyftet är dock att Coboom är en fysisk plats där det finns möjligheter att arbeta med olika typer av projekt, uppdrag och examensarbete. Som student erhåller man en unik inblick i hur företagen fungerar samtidigt som förutsättningar skapas att knyta direkta kontakter med nyckelpersoner som kan leda till anställning. Målet framåt är även att tillsammans identifiera idéer som sedan kan utvecklas till olika typer av innovationsprojekt och som i sin tur kan utvecklas vidare tillsammans med bolagen.   

Rethink har fått i uppdrag att stödja utvecklingen av Coboom och har under de senaste månaderna arbetat med att säkra en lokal till projektet samtidigt som vi arbetar med att utveckla själva processen, öppna upp kontakter inom universitet, högskola och yrkesutbildning samt arrangera workshops och bidra med utvecklingen av själva strukturkapitalet. 

Måndagen den 9/4 hade vi ett första event tillsammans där Rethink bland annat arrangerade en teambuildingaktivitet. Utöver detta presenterade Martin Högenberg (Innovation lead) på CGI, Niclas Ingeström (Chief Digital Officer) på Stena AB och Staffan Davidsson (Senior Innovation Manager) på Volvo Cars IT, på ett personligt sätt, hur det är att arbeta på respektive företag och vad som karaktäriserar dess företagskultur.

Vi tackar för en kreativ och insiktsfull dag! Framåt kommer det att arrangeras workshopar kring scenarioplanering, innovation, pitchträning etc. Det kommer garanterat bli en fortsatt spännande vår!

#coboom #rethink #rethinklab.se #volvocars #stena #CGI #teamutveckling #teambuilding #företagskultur